Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Saakașvili: Găgăuzia este condusă de un bașcan prorus

25 iun. 2015,, 13:30   Politică
7750 15
Саакашвили: Гагаузией управляет пророссийский башкан
Foto: dymskaya.net
Autonomia găgăuză este condusă de un bașcan prorus, a declarat în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune ucrainean ICTV guvernatorul regiunii Odessa, ex-președintele Georgiei Mihail Saakașvili.

În discursul său politicianul a relatat despre situația creată în sudul regiunii Odessa.

„Basarabia ucraineană este populată de oameni muncitori și talentați. Agricultura este bună, dar e o sărăcie groaznică. În prezent noi [regiunea Odessa] sîntem uniți cu Basarabia cu două poduri, unul dintre care este semidistrus”, a explicat Saakașvili.

Șeful administrației regiunii a mai menționat că Basarabia ucraineană este un teritoriu între Nistru și Dunăre și are o frontieră comună cu Republica Moldova, în special cu autonomia găgăuză.

„Situația în Moldova este foarte complicată, deoarece Rusia a organizat campania electorală în Găgăuzia și a promovat un bașcan care s-a lansat sub lozinci rusești vădite. Și ea conduce aici totul”, a declarat Saakașvili.
Guvernatorul regiunii Odessa a adăugat că în Rusia există un proiect cu denumirea „Bessarabia”, comunică portalul de știri Gagauzinfo.md.

„Mi-e rușine să spun, dar pînă acum de Basarabia ucraineană s-a preocupat mai mult Vladimir Putin decît guvernul nostru”, a spus Saakașvili.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?