Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Chirtoacă: Nu exclud că nivelul corupţiei a sporit în Primărie

25 iun. 2015,, 10:20   Politică
3399 3
Киртоакэ: Не исключаю, что уровень коррупции увеличился в примэрии
Foto: ipn.md
Primarul degrevat al municipiului Chişinău, Dorin Chirtocă, nu exclude că nivelul corupţiei în primăria capitalei a sporit în perioada celor două mandate ale sale. Declaraţia a fost făcut de către Chirtoacă în cadrul emisiunii „Interpol” de la postul de televiziune „TV 7”, transmite IPN.

„Nu exclud că putea să crească corupţia în aceşti ani. Fenomenul corupţiei este unul de ordin general şi se manifestă la fel în întreaga ţară. Nu este treaba primarului să lupte cu corupţia, sunt organe abilitate cu acest lucru. Oricum, am concediat 30 de funcţionari pentru acţiuni de corupţie. Dar nici unul din ei n-a ajuns la puşcărie. Unii chiar au fost repuşi în funcţie de către instanţa de judecată. Nu mai există nici o instituţie de stat în care au fost concediaţi pentru corupţie 30 de funcţionari”, precizat Chirtoacă.

Chirtoacă a respins acuzaţiile din presă că ar promova în funcţii cheie persoane corupte şi s-a arătat deranjat de întrebările incomode adresate la această temă. „Anumiţi emisari încearcă să facă din cineva un corupt, ca mai apoi să apară un alt candidat care să se dea curat ca lacrima şi să profite de situaţie. Mi-ar fi fost mult mai plăcut să stau acum cu o domnişoară pe un vârf de deal”, a spus Chirtoacă.

Dorin Chirtocă a spus că îşi doreşte încă un mandat de primar pentru ca Republica Moldova să-şi continue cursul european. „Personal, nu am nevoie de încă un mandat. Eu fac parte dintr-un curent din care fac parte mulţi oameni. Este necesar ca Moldova să continue parcursul european şi în Chişinău să câştige forţele pro-europene. Ceia ce se întâmplă astăzi în Chişinău se va întâmpla mâine în Republica Moldova. Dacă în Chişinău vor înving forţele pro-europene, atunci şi la viitoarele parlamentare vor câştiga partidele de orientare pro-europeană”, a declarat Chirtoacă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?