Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Un candidat la funcția de primar – la o stație de pompare, al doilea – lîngă o grădiniță de copii

25 iun. 2015,, 10:15   Politică
3329 5
Foto: moldova.org
Candidatul Partidului Liberal (PL) la funcţia de primar al capitalei, Dorin Chirtoacă, şi-a prezentat miercuri proiectele la o staţie de pompare, iar contracandidatul lui din partea Partidului Socialiştilor (PSRM), Zinaida Greceanîi – lîngă o grădiniţă de copii.

Potrivit agenţiei "Infotag", Chirtoacă a spus că una dintre sarcinile principale ale celui de-al treilea mandat o consideră asigurarea chişinăuienilor cu apă potabilă de calitate "pentru următorii 100 de ani".

"Proiectul, care este deja la etapa de realizare, valorează 62 de milioane de euro, dintre care 15 milioane sînt credit din partea investitorilor străini şi 13 milioane – un grant, precum şi investiţii din partea altor parteneri. Proiectul urmează a fi realizat în decurs de 10 ani", a spus primarul în exerciţiu.

Zinaida Greceanîi, în cadrul conferinţe sale de presă, a spus că "în ultimii opt ani 23 de grădiniţe şi 60 de terenuri au trecut în proprietate privată şi circa 11 mii de copii au fost lipsiţi de posibilitatea de a frecventa instituţiile de învăţămînt preşcolar din apropierea caselor".

"21 de copii stau în rînd pentru a fi acceptaţi în grădiniţe, apropiindu-se deja de vîrsta şcolară. Pe lîngă problema grădiniţelor există şi problema şcolilor şi insuficienţei de pedagogi", a menţionat Greceanîi.

Candidatul a spus că "programul electoral al socialiştilor conţine opt puncte ce vizează rezolvarea acestor probleme, şi anume: interzicerea înstrăinării grădiniţelor, şcolilor şi teritoriilor adiacente; acordarea locuinţelor sociale pentru tinerele familii; în decurs de patru ani vor fi date în exploatare 2 mii de apartamente sociale mici; în decurs de patru ani vor fi date în exploatare cel puţin 400 de noi spaţii de joc în fiecare sector; pentru fiecare copil născut în capitală Primăria va achita indemnizaţie unică de 2 mii de lei pe lîngă indemnizaţiile deja existente".

Întrebată de jurnalişti despre dezbaterile care la iniţiativa ei urmează să aibă loc joi în Piaţa Marii Adunări Naţionale, candidatul PSRM a spus că "totul rămîne în vigoare şi la dezbateri sînt invitaţi toţi, iar faptul că oponentul său participă la dezbateri televizate este un show al său".

Ea consideră că "dezbaterile trebuie să fie publice şi fără limită de timp".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?