Eurovision stiri: 518
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4006

Vicespicherul Vladimir Vitiuc s-a întîlnit cu ambasadorul Rusiei la Chișinău

24 iun. 2015,, 16:42   Politică
3758 1

Vicespicherul Vladimir Vitiuc s-a întîlnit cu ambasadorul Rusiei la Chișinău
Foto : newsmoldova.md

Vicepreședintele Parlamentului Vladimir Vitiuc a discutat cu ambasadorul Rusiei la Chișinău, Farit Muhametșin, despre proiectul de lege cu privire statutul de neutralitate permanentă al Republicii Moldova. Asta după ce la mijlocul lunii mai, în Legislativ a fost format un grup de lucru, care urmează să îmbunătățească legea existentă, notează NOI.md.

Potrivit lui Vitiuc, consolidarea statutului de neutralitate al țării printr-o lege va contribui la concilierea societății și va constitui unul dintre principalii piloni în soluționarea problemei transnistrene. Vitiuc a relatat ambasadorului rus care sînt obiectivele grupului parlamentar de lucru. În prezent, deputații studiază cîteva concepte internaționale de neutralitate permanentă, dar și modelele existente în Europa și spațiul CSI, a spus Vitiuc.

La rîndul său, ambasadorul Federației Ruse s-a arătat disponibil să acorde asistență grupului de lucru, în problema statutului de neutralitate. Anterior, Vladimir Vitiuc a avut o discuție la același subiect cu șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Michael Scanlan.

Precizăm că anterior, deputații comuniști, socialiști și democrați au format un grup de lucru, care urmează să perfecționeze proiectul de lege cu privire la statutul de neutralitate permanentă al țării, înaintat de PCRM. Din grup fac parte Artur Reșetnicov, Vladimir Vitiuc, Vasile Bolea, Andrei Neguța, Dumitru Diacov și Sergiu Sîrbu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?