X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4007

Una dintre companiile vinicole din Găgăuzia a pierdut piața rusă

23 iun. 2015,, 15:00   Business
3656 2
Роспотребнадзор запретил поставки вина одной из компаний Гагаузии
Foto: gagauzinfo.md
Serviciul sanitar Rus „Rospotrebnadzor” a interzis exportul produselor vinicole fabricate de una dintre întreprinderile găgăuze pe piața rusă, din cauza „calității joase a produsului livrat” și „originii dubioase a acestuia”. Acest fapt a fost relatat de către consilierul bașcanului Găgăuziei pentru afaceri economice externe, Iuri Iacubov, informează NOI.md.

În interviul acordat portalului de știri Gagauzinfo.md, Iuri Iacubov a specificat că Rospotrebnadzor monitorizează permanent și cu strictețe toate produsele alimentare comercializate pe piața internă a Federației Ruse. Cerințe similare se aplică și față de produsele fabricate de întreprinderile vinicole găgăuze.

Potrivit consilierului bașcanului, încă acum o lună una dintre întreprinderile vinicole a ajuns în vizorul Serviciului Rospotrebnadzor, după ce în urma unui șir de testări a fost depistată calitatea dubioasă a produselor livrate. Specialiștii de la Rospotrebnadzor s-au mai îndoit și de faptul că furnizorul a folosit în vinuri materie primă produsă doar pe teritoriul Găgăuziei.

„Am avertizat despre o astfel de posibilitate încă o lună în urmă. Dar [producătorii], probabil, s-au gîndit că Moscova este departe și nimeni nu va observa nimic. Dimpotrivă, Rospotrebnadzor totul vede și știe”, a menționat Iuri Iacubov.

Consilierul bașcanului pentru afaceri economice externe a îndemnat vinificatorii găgăuzi „să lupte pentru calitatea produselor” și să facă tot posibilul pentru a nu-și păta reputația.

„Este foarte important. Nu trebuie să trăim cu ziua de azi, trebuie să privim în viitor”, a specificat Iacubov.

Totodată, Iuri Iacubov a refuzat să numească întreprinderea sancționată de Rospotrebnadzor. El a specificat că „relatează despre această situație doar pentru ca alți vinificatori să învețe lecția”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?