Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Saakașvili: Ucraina este mai săracă decît Moldova

23 iun. 2015,, 13:10   Externe
8335 15

Foto: mignews.com

Guvernatorul regiunii Odesa (Ucraina), Mihail Saakașvili, a declarat într-un interviu cu săptămînalul Le Journal du Dimanche, că Ucraina are suficiente resurse pentru a hrăni întreaga Europă.

"În Ucraina sînt resurse naturale, o industrie care funcționează, oameni cu studii și agricultori nemaipomeniți, care ar putea hrăni întreaga Europă", - îl citează RIA Novosti pe Saakașvili.

El a mai subliniat că astăzi Ucraina este cea mai săracă țară din Europa. "În baza PIB-ului, Ucraina este mai săracă decît Moldova, care anterior a fost cea mai săracă, mai săracă decît Armenia, mai săracă decît Albania, mai săracă decît Kosovo", - a declarat Saakașvili.

"Acesta este un dezastru, pentru că dacă vom compara resursele Ucrainei cu resursele altor țări, este contrar tuturor legilor naturii," - a adăugat guvernatorul regiunii Odesa.

Potrivit acestuia, Ucraina ar trebui să facă ceva "cu totul radical". "Dacă țara ar reuși să creeze un sistem mai eficient și să reducă corupția, Ucraina ar putea avansa rapid, chiar și în condițiile războiului", - consideră Saakașvili.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?