Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

CEC solicită încetarea imixtiunii Bisericii în politică

23 iun. 2015,, 13:00   Politică
2248 4
ЦИК требует пресечь вмешательство церкви в политику
Foto: noi.md
Comisia Electorală Centrală (CEC) se va adresa Ministerului Justiţiei cu solicitarea de a clarifica cazurile de implicare a Bisericii şi clericilor în treburile politice ale statului şi agitaţia electorală. Anunțul a fost făcut luni, după şedinţă, de către preşedintele Comisiei, Iurie Ciocan.

Potrivit agenţiei "Infotag", el a spus că în weekendul trecut CEC a fost alertat de cetăţenii care se plîng de cazurile de agitaţie lîngă biserici.

"La ieşirea din biserici, cetăţenilor li se înmînau pliante cu îndemnuri de a nu sprijini un anumit candidat în turul doi al alegerilor primarului de Chişinău. Materialele sînt semnate de Mişcarea Creştin-Ortodoxă din Moldova. Considerăm acest lucru inadmisibil, deoarece asemenea organizaţii nu au dreptul să facă agitaţie politică şi propagandă", a subliniat Ciocan.

Potrivit lui, în curînd va fi adresată o scrisoare la Ministerul Justiţiei pentru verificarea legalităţii acţiunilor clericilor, cărora legea şi bazele concepţiei sociale a Bisericii Ortodoxe Ruse le interzice să sprijine statul în ceea ce priveşte luptele politice, agitaţia electorală, desfăşurarea campaniilor în sprijinul unui partid sau altuluia, precum şi sprijinirea activiștilor sociali şi politici.

Ciocan i-a îndemnat şi pe concurenţii electorali să renunţe la folosirea resursei administrative şi proprietăţii publice în scopuri electorale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?