Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4007

Revista „Ogoniok”: Transnistria din nou este la intersecţia intereselor politicii europene

23 iun. 2015,, 11:00   Politică
5348 11
Журнал "Огонек": Приднестровье вновь на перекрестке интересов европейской политики
Foto: livejournal.com
„Transnistria, republica autoproclamată dintre Moldova şi Ucraina, din nou este în centrul atenţiei şi la intersecţia intereselor politicii europene”, scrie într-un articol publicat în revista rusă „Ogoniok” jurnalistul Pavel Şeremet.

Potrivit agenţiei "Infotag", el menţionează că "autorităţile oficiale ale Ucrainei şi Moldovei în ultimele luni au prins coordonat republica în cleşti".

"Ucraina a interzis exportul mărfurilor accizabile din Transnistria prin teritoriul său, apoi intrarea persoanelor cu paşapoarte ruseşti. Iar la începutul lunii iunie Petro Poroşenko a semnat legea care prevede denunţarea acordului cu Rusia privind tranzitarea militarilor şi mărfurilor militare, ceea ce a generat la Tiraspol o impresie negativă", scrie autorul.

El citează cuvintele liderului comuniştilor transnistreni, Oleg Horjan, care consideră că "în ultimii 20 de ani aceasta este cea mai serioasă încercare de a nimici statul transnistrean".

"Este puternică prin faptul că este realizată coordonat de Ucraina şi Moldova, desigur, la indicaţia Washingtonului. Ei vor să ne facă mai săraci şi mai predispuşi la dialog", a menţionat Horjan.

În material situaţia de la frontiera Ucrainei şi Transnistriei a fost numită paradoxală.

"Transnistria se aşteaptă la un atac aerian din partea Odessei, iar în Ucraina se sapă un şanţ de-a lungul frontierei în pe parcursul anului posturile au fost fortificate, fiindu-le frică de o lovitură din Transnistria şi fiecare acuză partea opusă de planuri agresive de acaparare", constată Şeremet.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?