X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Candidaţii la funcția de primar de Chişinău au relatat despre proiectele de după victoria la alegeri

23 iun. 2015,, 10:45   Politică
2642 3
Кандидаты в примары Кишинева рассказали о проектах после победы на выборах
Foto: golos.md
Candidaţii pentru funcţia de primar general al municipiului Chişinău din partea Partidului Liberal şi Partidului Socialiştilor au relatat despre proiectele lor de după victoria la alegerile locale, turul doi al cărora va avea loc pe 28 iunie.

Potrivit agenţiei "Infotag", liberalul Dorin Chirtoacă a spus luni, în cadrul unei conferinţe de presă lîngă un bloc în reparaţie, că "Primăria a început să realizeze proiectul eficienţei energetice, în cadrul căruia vor fi termificate blocurile locative, precum şi reparate acoperişurile, subsolurile şi înlocuite geamurile din scări".

"Pentru realizarea proiectului sînt necesari 500 de milioane de euro, iar creditul Chişinăul îl poate obţine pentru 20 de ani. Contribuţia locatarilor va fi de 5-10 mii lei, iar cei ce nu vor putea contribui vor primi un fel de compensaţie, ca şi în cazul agentului termic", a menţionat el.

Potrivit lui Chirtoacă, chişinăuienii "trebuie să renunţe la serviciile regiilor comunal-locative şi să formeze asociaţii ale locatarilor, care vor rezolva toate problemele".

"Pe 15 iulie, în Moldova va sosi delegaţia Băncii Europene de Investiţii, care va acorda prima tranşă pentru realizarea proiectului", a spus Chirtoacă.

Oponentul liberalului, candidatul Partidului Socialiştilor, Zinaida Greceanîi, a spus în cadrul unei conferinţe de presă lîngă un obiect în construcţie din capitală, că "în decurs de cîteva luni Primăria Chişinău a împărţit 570 ha de terenuri, dintre care pe 16 au fost stadioane".

"Pe lîngă partajarea ilegală a terenurilor au fost distruse 80 de monumente de arhitectură. După venirea la putere, socialiştii vor revizui documentele pentru toate construcţiile ilegale; vor emite permisiuni conform planului de construcţie a oraşului, care va fi adoptat până la sfârşitul anului; toate proiectele se vor discuta cu societatea; din iulie 2015 siturile de construcţii în curţi vor fi interzise; vor fi reparate 400 de blocuri de locuit", a promis ea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?