X 
Transnistria stiri: 1398
Preşedintele stiri: 4043

Belgia a deblocat conturi ale misiunilor diplomatice ruse de pe teritoriul său

22 iun. 2015,, 13:00   Externe
3073 1

Бельгия разблокировала российские дипломатические счета
Foto: kommersant.ru

Aflat în vizită în China, Didier Reynders a declarat că Belgia va debloca parţial conturi aparţinând ambasadelor ruse pe teritoriul său care au fost îngheţate pentru a pune în aplicare o decizie a justiţiei.

"A fost găsită o soluţie pentru deblocarea cu prioritate a acelor conturi ce permit funcţionarea ambasadelor. Şi restul va urma", a declarat el.

Şi autorităţile franceze au pus sub sechestru active ale statului rus din 40 de conturi bancare, dar măsurile au fost anulate ulterior.

Măsurile au fost generate de o decizie a Curţii de arbitraj de la Haga într-un litigiu dintre compania Iukos şi statul rus, care trebuie să achite compensaţii de 44 de miliarde de euro.

În replică, Moscova a ameninţat că va bloca active belgiene din Rusia. "Dacă Belgia nu va anula măsurile, vom fi forţaţi să adoptăm măsuri adecvate împotriva proprietăţilor ambasadei belgiene din Moscova", a comunicat Ministerul rus de Externe.

La rândul său, preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat sâmbătă că Moscova "îşi va apăra interesele pe calea justiţiei".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?