X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Experţi: La alegerile locale apartenenţa politică a contat mai puţini

22 iun. 2015,, 11:30   Politică
2519 1
Эксперты: На местных выборах политическая принадлежность имела меньшее значение
Foto: noi.md
Apartenenţa politică a contat mai puţin la alegerile locale, iar liderii partidelor parlamentare ar trebui să ţină cont de acest lucru la formarea alianţelor. Opinii în acest sens au fost formulate în cadrul emisiunii „Replica” de la postul de televiziune „Prime TV”, transmite IPN.

Analistul politic, Olga Nicolenco, consideră că la 14 iunie în majoritatea localităţilor s-a votat nominal, dar nu după criteriile de partid, cu excepţia oraşului Chişinău. „În turul doi al alegerilor în Chişinău, PDM şi PLDM ar trebui să-l susţină pe candidatul PL, Dorin Chirtoacă. Cele două partide ar trebui să facă alianţă cu alte partide pro-europene, inclusiv cu PPEM. PDM şi PLDM trebuie să evite alianţa cu comuniştii, care nu a dat nimic bun”, a spus Nicolenco.

Directorul Institutului de Marketing și Sondaje din Chișinău (IMAS), Doru Petruţi, susţine că la nivel de localitate se votează după unele criterii, iar la parlamentare se urmăresc altele. „La alegerile locale se iau în considerare problemele comunităţii şi se votează omul care ar putea soluţiona acele probleme. La alegerile parlamentare deja se tine cont de factorul politic. PLDM şi PDM au rămas foarte şifonaţi în urma alegerilor locale. Conducătorii celor două partide trebuie să ţină cont de rezultatul alegerilor başcanului Găgăuziei şi să ţină cont de faptul că Nordul îl susţine pe Renato Usatîi. Acum contează foarte mult care va fi rezultatul turului doi din cursa pentru Chişinău”, a opinat Petruţi.

Fostul fruntaş al PSRM, Valentin Crîlov, a declarat că dacă în celelalte localităţi s-a votat omul, În Chişinău s-a votat pe criteriul etnic şi geopolitic. „Situaţia este foarte complicată, este vorba de Chişinău, iar alegerea politică a capitalei va avea influenţă şi asupra viitoarelor alegeri parlamentare”, a spus Crîlov.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?