Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4020

Curtea Constituțională a respins sesizarea socialiștilor

19 iun. 2015,, 14:35   Societate
3455 2

Curtea Constituțională a respins sesizarea socialiștilor
Foto : moldnews.md

Persoanele neangajate în cîmpul muncii care se află în țară cel puțin 183 de zile pe an vor fi obligate să-și procure poliță de asigurare medicală, așa cum prevede legislația în vigoare. Curtea Constituțională a respins astăzi sesizarea depusă în acest sens de un grup de deputați socialiști, menținînd în vigoare obligativitatea procurării primei de asigurare medicală, informează NOI.md.

Membrii CC au calificat drept constituționale prevederile ce se referă la mărimea, modul și termenul de achitare a primelor de asigurare obligatorie. La rîndul lor, autorii sesizării au invocat că dreptul la asistența medicală este garantat de Constituție, iar persoanele neangajate nu pot fi obligate să-și procure polițe. Aceștia consideră anticonstituţional și faptul că persoanele aflate în imposibilitatea de a-și procura polițe riscă să fie amendate sau pot rămîne fără bunuri imobile .

Precizăm că sesizarea pe marginea acestui subiect a fost depusă la începutul lunii martie de către deputații Igor Dodon, Vasile Bolea, Ala Dolință și Grigore Novac.

Costul poliţei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală este în prezent de 4.860 de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?