Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Imigrație: Cehiacreșteintensitateacontroalelor, anunțăministrul de interne ceh

19 iun. 2015,, 14:25   Externe
2793 0

Foto: tv-pmr.com

Cehia crește intensitatea controalelor ca reacție la criza actuală referitoare la afluxul de imigranți în Europa, a declarat joi ministrul de interne ceh Milan Chovanec, care a evocat în special trenurile care sosesc în Republica Cehă dinspre Ungaria, transmite AFP.

''Începem să sporim intensitatea controalelor, pentru a reacționa la situația creată'', a afirmat Chovanec într-o sesiune extraordinară a camerei inferioare a parlamentului ceh consacrată crizei imigranților din Europa.

Ungaria a anunțat miercuri închiderea frontierei sale cu Serbia și faptul că va construi un gard înalt de 4 metri de-a lungul graniței cu această țară pentru a opri afluxul de imigranți ilegali.

Potrivit ministrului de externe ungar Peter Szijjarto, măsura nu contravine obligațiilor internaționale asumate de Budapesta și nu încalcă niciunul din tratatele internaționale. El a explicat că gardul pe care Ungaria intenționează să-l construiască de-a lungul frontierei cu Serbia va închide granița 'verde', în timp ce punctele de trecere a frontierei vor continua să ofere intrare legală pe teritoriul ungar. Szijjarto a precizat că miercuri s-a consultat cu omologul său sîrb cu privire la această chestiune, care probabil va fi abordată și luni în timpul reuniunii miniștrilor de externe din UE, de la Luxemburg. Comisia Europeană s-a arătat deja reticentă față de acest proiect.

Republica Cehă nu este o țară închisă, a accentuat joi ministrul de interne ceh, conform căruia ''peste 1.200 de persoane au cerut anul trecut o protecție internațională (în Cehia), iar 370 dintre ele au obținut-o''.

La rîndul său, premierul ceh Bohuslav Sobotka și-a reiterat opoziția față de principiul cotelor pe care Comisia Europeană vrea să îl impună statelor membre ale UE pentru o împărțire mai echitabilă a numărului solicitanților de azil.

''O astfel de abordare din partea Uniunii Europene este inacceptabilă pentru Republica Cehă. Controlul fluxurilor migratorii le revine guvernelor naționale'', a subliniat șeful executivului de la Praga.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?