Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Sîrbu: Autoritățile publice nu au dreptul să facă agitație electorală

19 iun. 2015,, 13:05   Politică
2962 5

Sîrbu: Autoritățile publice nu au dreptul să facă agitație electorală
Foto : tv7.md

Deși este o instituție cu statut special, Academia de Științe a Moldovei nu este în drept să se implice în campania electorală în favoarea unui sau altui concurent electoral. Astfel a comentat pentru NOI.md deputatul democrat Sergiu Sîrbu mesajul plasat pe pagina oficială a AȘM, prin care locuitorii capitalei au fost îndemnați să-și dea votul pentru Dorin Chirtoacă în turul II al alegerilor locale.

„Dacă e să ne referim la prevederile legale, atunci agitația electorală poate fi înfăptuită de partide, blocuri electorale, persoane de încredere ale partidelor – aceștia sînt subiecții care pot face agitație electorală. Prin urmare, autoritățile publice nu au dreptul să se implice. Deși Academia de Științe nu este o autoritate publică, este o instituție cu statut special, cred că trebuia să se abțină de la asemenea intervenții, mai ales că gestul riscă să fie calificat drept o încălcare a legislației electorale”, a explicat Sîrbu.

Un comentariu la acest subiect a făcut și jurnalista Natalia Morari, care a precizat pe blogul său că „țara în care Academia de Științe se ocupă cu agitația electorală, dezbinînd societatea pe criteriul etnic, nu prea are șanse”.

„Sîntem bolnavi, profund bolnavi – și cei care fac asemenea apeluri, și cei care le aplaudă”, a scris jurnalista. „Noi idee n-avem ce înseamnă să fim uniți după un singur criteriu – cetățenesc – așa diferiți cum sîntem, să construim împreună o Moldovă sănătoasă. Moldova poate fi altfel. Dar nu cu așa cetățeni ca noi”, a conchis Natalia Morari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?