X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Băncile aflate sub administrarea și supravegherea BNM activează în regim normal

19 iun. 2015,, 14:15   Economie
2657 0
Банки под спецуправлением и надзором НБМ работают в нормальном режиме
Foto: unimedia.info
Băncile care se află sub administrarea și supravegherea specială a Băncii Naționale a Moldovei (BNM) activează în regim normal. Declarația a fost făcută de prim-viceguvernatorul BNM, Marin Moloșag, informează NOI.md.

Potrivit funcționarului, situația din cele trei bănci problematice – „Banca de Economii”, „Banca Socială” și „Unibank”, care se află sub administrare specială a BNM, nu s-a schimbat esențial. Băncile respective eliberează bani de pe depozite și doritorii își pot scoate bani de pe conturi în orice moment, or, surse sînt suficiente.

Marin Moloșag a menționat că în ultimul timp situația s-a calmat. Astfel, dacă anterior au fost perioade cînd deponenții își retrăgeau toți banii înainte de termenul plății dobînzii, acum cetățenii își retrag banii doar după expirarea termenului pe care a fost plasat depozitul. „Banca de Economii” le întoarce banii deponenților din creditul de 800 de milioane de lei primit de la BNM la sfîrșitul lunii mai.

Referindu-se la cele mai mari trei bănci din țară, în care BNM a introdus anterior supraveghere specială – „Moldova Agroindbank”, „Victoriabank” și „Moldindconbank”, Marin Moloșag a menționat că și aceste instituții activează în regim normal. BNM monitorizează situația de la aceste bănci, avînd acces zilnic la informația necesară. O atenție deosebită este acordată structurii acționarilor și administratorilor băncilor. Potrivit prim-viceguvernatorului BNM, nu se observă schimbări majore în comportamentul băncilor și deponenților.

Amintim că BNM a pus sub supraveghere specială „Moldova Agroindbank”, „Victoriabank” și „Moldindconbank” pe un termen de trei luni. Această măsură va permite obținerea unor informații mai detaliate de la bănci, comparativ cu procedurile standarde.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?