Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4005

Schimb de acuzații între deputații PD și PL

18 iun. 2015,, 16:45   Politică
7401 8

Schimb de acuzații între deputații PD și PL
Foto: ziarulnational.md

Deputatul democrat Constantin Țuțu i-a acuzat astăzi pe membrii PL că ar fi încercat să fraudeze rezultatele alegerilor din satul Colonița. Potrivit lui Țuțu, la domiciliul unei rude din localitatea liderului PL, Mihai Ghimpu, au fost înregistrate ilegal 400 de persoane, în preajma alegerilor, informează NOI.md.

Deputatul s-a referit și la alte presupuse nereguli admise de liberali în ziua scrutinului, în comuna Băcioi. „În afară de faptul că votează oameni care au viză de reședință temporară, la Băcioi s-a votat și fără viză temporară. Primarul liberal a organizat chestia asta, poate să o spună tot satul. Cu cadouri și coniac au îndemnat oamenii să meargă să voteze. La Colonița, la domiciliul verișorului domnului Ghimpu au fost înregistrate 400 de persoane”, a precizat Țuțu în plenul Parlamentului.

Acuzațiile lui Constanin Țuțu n-au fost trecute cu vederea de deputata liberală Corina Fusu, care a i-a reproșat democratului aceleași lucruri.

„Deținem și noi informația că în casa părintească a dumneavoastră, pe numele Parascoviei Ghindă, au fost înregistrate 70 de persoane în ajunul primului tur al alegerilor. Cunoaștem despre această confruntare războinică dintre candidatul nostru și candidatul vostru pe parcursul întregii campanii, lucru care nu este nici corect, nici democratic și în dezacord cu practicile europene”, a spus Fusu.

Precizăm că astăzi, în plenul Parlamentului, au fost audiați președintele CEC, Iurie Ciocan și viceministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor Vitalie Tarlev. Funcționarii au fost chemați să dea explicații pe marginea presupuselor cazuri de fraudare a alegerilor, prin intermediul schimbării vizei de reședință.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?