X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Tănase: Nu văd motive pentru apariția unei crize politice

18 iun. 2015,, 10:35   Politică
2803 3

Tănase: Nu văd motive pentru apariția unei crize politice
Foto: tribuna.md

Președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase, susține că nu vede deocamdată premise pentru instaurarea unei crize politice în Republica Moldova. Potrivit lui, faptul că liderii partidelor aflate la guvernare și-au anunțat public intenția de forma o coaliție majoritară stabilă este un semnal bun, informează NOI.md.

„Nu văd motive pentru instaurarea unei crize politice. Din cîte am văzut în presă, liderii partidelor parlamentare și-au anunțat intenția de a forma un nou guvern. La acest moment chiar nu îmi dau seama care ar fi motivele unei crize. Sper să nu ne confruntăm cu așa ceva”, a explicat Tănase în cadrul unui interviu acordat postului de radio Europa Liberă.

Președintele CC a mai precizat că termenul constituțional pus la dispoziție autorităților pentru formarea noului guvern este de trei luni. În cazul dat, acest interval este calculat din momentul anunțării demisiei lui Chiril Gaburici, adică din 12 iunie.

În ceea ce privește problema asigurării interimatului, Alexandru Tănase a menționat că șeful statului va trebui să numească un premier interimar doar în cazul în care Chiril Gaburici va refuza să continue exercitarea mandatului pînă la numirea noului executiv.

„Nimeni nu poate fi forțat să exercite o funcție contrar voinței sale, pînă la urmă este vorba de o funcție de demnitate publică, nimeni nu e la închisoare ca să îl ții cu de-a sila. Și în cazul în care premierul demisionar ar exprima un refuz expres de a continua exercitarea funcției pînă la formarea noului guvern, președintele republicii urmează să numească un premier interimar din rîndul celor doi vicepremieri care sînt la noi sau trei”, a spus Tănase.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?