Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Cetăţenii Moldovei consumă de trei ori mai multă energie decît cetăţenii UE

17 iun. 2015,, 15:30   Economie
2721 1
Граждане Молдовы потребляют в три раза больше энергии, чем граждане ЕС
Foto: xakac.info
Mica Moldovă nu poluează mediul înconjurător ca ţările-gigant cum ar fi India sau China, însă cetăţenii ei consumă de trei ori mai multă energie comparativ cu vecinii europeni, din cauza folosirii iraţionale şi pierderilor. Constatarea a fost enunțată de către ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova, Philip Batson, miercuri, în cadrul dezbaterilor în centrul Chişinăului cu prilejul Zilei diplomaţiei climatice, pe 17 iunie.

Potrivit agenţiei "Infotag", obiectul discuţiilor diplomatului cu ambasadorul Franţei, Pascal Vagogne, a devenit "rolul Moldovei în protecţia medului înconjurător şi prevenirea schimbărilor climaterice".

"Cetăţenii Moldovei consumă de trei ori mai multă energie pentru încălzirea locuinţelor, din cauza folosirii ineficiente a acesteia. Sporirea eficienţei energetice a clădirilor va duce la economisirea energiei şi va permite locuitorilor Moldovei să achite mai puţin. Consumînd mai puţină energie, Moldova va putea contribui la protejarea mediului şi lupta cu schimbările climaterice. De asemenea, ţara voastră va avea obţine resurse suplimentare din fondurile europene pentru economisirea energiei", a spus diplomatul.

Potrivit spuselor colegului său francez, Moldova poate demonstra un bun exemplu de folosire a "energiei verzi" pentru alte state.

"Moldova, ca şi alţi participanţi ai Conferinţei pentru mediul înconjurător, care va avea loc la Paris în anul curent, urmează să demonstreze măsurile întreprinse împotriva schimbărilor climatice. Sînt sigur că delegaţia din Moldova este capabilă să-i inspire pe reprezentanţii altor state de a ajunge la un acord. Atragerea atenţiei guvernelor din diferite ţări la răspunderea noastră pentru schimbările climei de pe Planetă este scopul comun al tuturor participanţilor conferinţei", a spus Pascal Vagogne.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?