X 
Eurovision stiri: 523
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4012

Rusia a elaborat un plan de ocupare a Ucrainei- deputat

17 iun. 2015,, 11:10   Externe
6893 15

Foto: noi.md

Deputatul Radei Supreme Anton Gherașcenko a prezentat planul de lucru secret al Statului Major General al Federației Ruse privind ocuparea Ucrainei din stînga Niprului, granița zonei de ocupație pe Nipru. El a anunțat despre acest lucru pe contul său de Facebook.

În special, a spus el, cu cîteva zile în urmă Washingtonul a anunțat disponibilitatea de a plasa în Europa de Est armele grele de-a cincea generație, avioane de luptă pentru a proteja împotriva eventualei agresiuni rusești. Decizia SUA și a aliaților săi din NATO a fost determinată de obținerea datelor privind aprobarea, în aprilie, a planului Statului Major General al Federației Ruse de a ocupa o parte din Ucraina, scrie censor.net.

În conformitate cu planul, grupurile tactice ale armatei Federației Ruse, unite în grupul de trupe "Nord" vor invada în două etape – inițial regiunea Harkov și Donețk, iar apoi, regiunile Poltava, Kiev și Cernigov. Pentru invazie, conform documentelor, sînt rezervate 15 zile. Scopul - preluarea rapidă a controlului asupra teritoriului și comunicațiilor fără ocuparea marilor orașe și centre regionale.

Deputatul susține că deține documente, unde sînt descrise țintele de atac, debarcării desantului, liste ale obiectivelor strategice și comunicațiilor, inclusiv stații de compresoare ale conductelor magistrale de gaze.

"Acest plan de invazie urma să fie mascat sub forma ofensivei hoardelor de rebeli din DNR și LNR, care au acumulat forțe și doresc să restabilească ordinea constituțională în Ucraina, fără revenirea lui Ianukovici", - a scris Gherașcenko.

Responsabilitatea pentru dezvoltarea planului presupusei invazii revine general-colonelului Anatoli Sidorov, iar ședința în cadrul căreia a fost aprobat documentul ar fi avut loc la 8-9 aprilie la Sankt Petersburg.

În plus, potrivit deputatului, un plan similar a fost elaborat de comandamentul Districtului Militar Sud. Scopul acestui grup de trupe - o lovitură asupra Zaporojie și Melitopol prin zona Berdiansk și Mariupol și accesul la istmul Perekop pentru a deschide calea terestră în Crimeea.

Anterioare mass-media a raportat că la Casa Albă și Pentagonul intenționează să se concentreze în apropiere de granița cu echipamentul militar greu US Rusă (rezervoare, sisteme de artilerie, vehicule de lupta a infanteriei), pe baze în Europa de Est și statele baltice, inclusiv - în Lituania, Letonia, Estonia, Polonia, Romînia Bulgaria și Ungaria, eventual.

În Rusia privind posibila desfășurare a SUA vehicule blindate din Europa de Est amenințat sisteme de rachete Iskander.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?