Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Putin: Forţele nucleare ruse vor fi dotate cu rachete capabile să invinga orice sistem de apărare

16 iun. 2015,, 21:00   Externe
4696 5

Foto: antena3.ro

''Forţele nucleare ruse vor fi dotate în 2015 cu peste 40 de noi rachete balistice intercontinentale, capabile să invinga orice sistem de apărare antirachetă, indiferent de gradul lor de perfecţionare tehnica'', a declarat liderul de la Kremlin, cu prilejul deschiderii forumului tehnico-militar 'Armata-2015', la Kubinka, în apropiere de capitala rusă.

Rusia va avea în acest an noi rachete balistice intercontinentale capabile să penetreze orice sistem de apărare antirachetă, a declarat Putin, citat de Interfax. În context, liderul de la Kremlin a subliniat că Rusia va acorda în continuare o atenţie deosebită 'realizării programului de stat în privinţa înarmării şi modernizării complexului militar-industrial'.

Pe de alta parte, Putin a anuntat că vor fi create două noi reţele radar care să controleze zonele strategice de vest şi de est si a precizat că armata rusă a început să primească primele noi modele de vehicule blindate care, conform spuselor sale, sunt unice în lume după capacităţile de luptă ale acestora. Declaratia lui Putin vine pe fondul informatiilor venite de peste Ocean, potrivit carora Statele Unite intentioneaza sa deplaseze in Europa armament greu ca raspuns la agresiunea Rusiei. Washingtonul intentioneaza, de asemenea, sa intareasca dispozitiviul de avioane militare dislocate in Marea Britanie, prin trimiterea unor avioane de atac F-22 Raptor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?