Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Cum evita companiile occidentale sanctiunile impuse Rusiei

16 iun. 2015,, 20:00   Externe
4861 6

Foto: ruvr.ru

Obligate, de aproape un an sa lucreze in conditii deosebire create de sanctiunile impuse Moscova, companiile ruse si occidentale au invatat sa evite restrictiile, scrie Financial Times.

Surprinzator, dar dupa instituirea sanctiunilr, conditiile de munca pentru companiile din Europa si SUA s-au dovedit mai bune decat si-ar fi imaginat oamenii de afaceri. Intervievat de Financial Times, Chris Weafer de la firma de consultanta Macro-Advisory a declarat ca unele produse si servicii au intrat doar teoretic sub incidenta sanctiunilor, companiile "rezolvand aceasta problema pe un drum ocolitor".

In plus, a adaugat Weafer, guvernele occidentale au stiut, dar s-au facut ca nu observa noile practici. Esential sa nu te destainui la fiecare colt de strada, a comentat analistul.

Prin urmare, companiile occidentale au reorientat exporturile spre Rusia, folosind varianta de tranzit prin tarile care nu au aderat la sanctiunile impotriva Moscova, precum Turcia si Brazilia. Mai mult, firmele europene si americane si-au plasat comenzile pentru intreprinderile ruse in terte tari, pentru a ocoli interdictia la livrarile de produse cu dubla destinatie.

S-au adaptat noilor conditii si cumparatorii rusi, infiintand noi companii care sa lucreze cu furnizorii europeni. Spre exemplu, managerul unei companii franceze cu activitate in Rusia a relatat ca, dupa ce una dintre intreprinderile de stat a intrat pe lista neagra si nu a mai putut beneficia de utilajele din import, a fost contactat de alta firme cu o comanda identica.

Comanda a decurs normal, pentru ca nici unul dintre actionarii noii companii se regasea printre persoanele "sanctionate".

Etichete: export, Rusia, companii, sanctiuni, Occident, importa

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?