X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Disensiuni la Guvern. Unii miniștri se opun reformării CNI

16 iun. 2015,, 16:15   Politică
4338 4

Disensiuni la Guvern. Unii miniștri se opun reformării CNI
Foto: politik.md

Proiectul de lege privind reformarea Comisiei Naționale de Integritate a stîrnit discuții aprinse la ședința de astăzi Guvernului. În timp ce ministrul Justiției, Vladimir Grosu, a insistat ca proiectul să fie aprobat și transmis spre examinare Parlamentului, vicepremierul Victor Osipov a propus ca documentul să fie întors grupului de lucru, întrucît nu este pe placul deputaților, informează NOI.md.

Inițiativa prevede redenumirea Comisiei Naționale de Integritate în Centrul Național de Integritate și presupune restructurarea întregii instituții. Potrivit lui Grosu, în urma acestor modificări CNI-ul ar urma să aibă un președinte și un vicepreședinte, numiți de către șeful statului, ar urma să fie creat un consiliu de integritate și instituită funcția de inspector de integritate. „Aceștia vor putea adopta decizii și vor putea acționa ca agenți constatatori, respectiv vor putea aplica și amenzi. Deciziile lor vor fi pasibile de a fi contestate în instanța de judecată”, a punctat Grosu.

De cealaltă parte, vicepremierul Victor Osipov a insistat ca proiectul să nu fie aprobat la ședința de astăzi și să fie revăzut, argumentînd că deputații coaliției de guvernare au o serie de obiecții.

„Această reformă nu are suport parlamentar și va fi întoarsă Guvernului. Propunerea mea e să o întoarcem grupului de autori pentru ca să țină cont de obiecții, în caz contrar vom plimba acest proiect dintr-o parte în alta, fără șanse de a fi adoptat. Inspectorii de integritate vor avea împuterniciri foarte mari de luare a deciziilor, deci dispare elementul administrării colegiale a acestui sistem”, a punctat Osipov.

Și opiniile membrilor cabinetului de miniștri la acest subiect s-au divizat, iar proiectul a fost respins. „Pacăt că asemenea inițiative puternice, corecte nu pot trece mai departe pentru a fi examinate de Parlament”, a spus Gaburici.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?