Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Directorul Autorității Aeronautice Civile, suspendat din funcție

16 iun. 2015,, 15:54   Politică
2115 1

Foto: caa.md

Membrii Cabinetului de miniștri au decis să-l suspende din funcție pe directorul Autorităţii Aeronautice Civile, Iurie Armaș, care este cercetat în cadrul unui dosar penal. Decizia a fost luată la ședința de astăzi a Guvernului, în urma solicitării parvenite de la Procuratura Anticorupție, informează NOI.md.

Iurie Armaș este suspectat de faptul că a prejudiciat statul cu peste 800 de mii de lei în urma unor tranzacții dubioase efectuate la instituție. Potrivit CNA, pe 17 februarie, cînd moneda euro valora 28 de lei, responsabili din cadrul Autorității Aeronautice Civile ar fi convertit trei milioane de lei în euro, tranzacția fiind făcuta de pe conturile instituției.

„Procurii consideră că menținerea în funcția respectivă a directorului ar fi o situație în care el poate abuza de atribuțiile de serviciu și solicită suspendarea acestuia din funcție pînă la pronunțarea hotărîrii definitive pe acest caz de către instanța de judecată”, au precizat astăzi reprezentanții Guvernului.

Dacă va fi găsit vinovat de depășirea atribuțiilor de serviciu, directorul Autorității Aeronautice riscă pînă la 10 ani de închisoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?