X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Burgudji: Rolul președintelui este să consolideze societatea, nu să agraveze dezbinarea acesteia

16 iun. 2015,, 13:45   Societate
3542 5
Бургуджи: Роль президента консолидировать общество Молдовы, а не усугублять раскол в нем
Foto: regnum.ru
Cunoscutul militant pentru drepturile omului și activist social din autonomia găgăuză Ivan Burgudji a comentat pentru NOI.md declarația președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, care a spus că „salută alegerea cetățenilor care au votat partidele proeuropene la alegerile locale generale din 14 iunie”. Burgudji pune la îndoială corectitudinea șefului statului în raport cu poporul Moldovei.

„Declarația președintelui Nicolae Timofti cu privire la faptul că salută votul proeuropean al populației la alegerile locale din 14 iunie aprofundează dezbinarea din societatea noastră. Consider că președintele s-a grăbit și atunci cînd a constatat alegerea proeuropeană a poporului nostru. Se creează impresia că Nicolae Timofti privește lumea prin ochelari roz”, a menționat Burgudji.

Explicîndu-și poziția, activistul a menționat că ar fi fost bine ca șeful statului să analizeze atent rezultatele alegerilor locale din 14 iunie, îndeosebi componența consiliilor municipale, deoarece, conform legislației, al cărei garant este președintele țării, toate problemele la nivel local sînt rezolvate de consilieri, nu de primari. Astfel, primarul este obligat să execute decizia adoptată de consiliul municipal.

„Dacă Nicolae Timofti va analiza componența consiliilor, va înțelege că greșește amarnic. De altfel, șeful statului ar trebui să salute votul promoldovenesc al poporului țării, or, Moldova este un stat independent. Dacă în acest sens vor apărea dubii, poporul Moldovei se va pronunța la referendum și părerea și dorința președintelui țării în acest caz nu au niciun rol”, a subliniat Ivan Burgudji.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?