X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Acuzații reciproce între cele două Corei privind gestionarea focarului MERS

15 iun. 2015,, 23:00   Externe
2903 0

Foto: ria.ru

Cele două Corei s-au acuzat reciproc pentru focarul virusului MERS care afectează Coreea de Sud și a provocat moartea a 16 persoane, relatează AGERPRES.

Seulul a condamnat energic atacurile pe care Phenianul le-a lansat asupra executivului sud-coreean privind incapacitatea de a face față răspândirii Sindromului Respirator din Orientul Mijlociu (MERS) sau coronavirus.

Coreea de Nord a criticat "corupția și incompetența" președintei sud-coreene, Park Geun-hye, și cabinetul acesteia pentru răspândirea virusului care a declanșat o criză sanitară în țara asiatică vecină.

Comentariile Coreii de Nord intervin după ce postul public KBS din Seul a divulgat cu câteva zile înainte că Phenianul a trimis virusuri informatice în mailuri false privind focarul MERS.

Phenianul este de părere că guvernul de la Seul încearcă prin aceste acuzații la adresa regimului lui Kim Jong-un să eludeze responsabilitatea în fața criticilor privind răspândirea virusului, se arată într-un comunicat publicat duminică de agenția oficială de știri KCNA.

Focarul virusului MERS, care contabilizează deocamdată 16 morți și 150 de contagieri de la jumătatea lunii mai, a suscitat critici aspre ale societății sud-coreene față de guvern pe care mulți îl acuză că nu face suficient pentru a împiedica răspândirea bolii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?