Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Trei dosare penale au fost intentate în urma neregulilor semnalate la alegeri

15 iun. 2015,, 17:16   Societate
2570 0

Фото: votarea.com

Procuratura Generală a inițiat urmărirea penală în trei cazuri, pe marginea neregulilor depistate în timpul scrutinului de ieri. Două dosare au fost intentate pe faptul coruperii alegătorilor din satul Soltăneşti, raionul Nisporeni şi a celor din orașul Otaci, iar cel de-al treilea dosar vizează acţiunile de huliganism care au avut loc în satul Topala, raionul Cimişlia, relatează NOI.md.

În urma altercațiilor produse la secția de vot din satul Topala, Comisia Electorală Centrală a cerut ca rezultatele alegerilor din localitate să fie declarate nule și să fie organizat un scrutin repetat.

Concomitent, Procuratura Generală a iniţiat procese penale pe faptul distribuirii pungilor cu simbolică electorală a mişcării social-politice „Ravnopravie”, ce conţineau produse de uz casnic, în orașul Orhei. Pe marginea acestui caz urmează a fi adoptată o decizie. În proces de examinare sînt și presupusele acțiuni de corupere a alegatorilor din satul Vişniovca, raionul Cantemir, şi de exercitare repetată a dreptului la vot în orașul Făleşti.

În comparație cu alegerile locale din iunie 2011, în acest an au fost intentate mai puține dosare penale. Atunci oamenii legii au documentat cinci cazuri de corupere alegătorilor în timpul scrutinului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?