X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Partidul Democrat a devenit membru asociat al Partidului Socialiştilor Europeni

15 iun. 2015,, 12:15   Politică
3099 5
Foto: noi.md
Partidul Democrat din Moldova (PDM) a devenit membru asociat al Partidului Socialiştilor Europeni (PSE) – una dintre principalele forţe politice europene. Decizia în cauză a fost luată la Congresul ordinar al PSE la sfîrşitul săptămînii trecute.

Pe pagina sa de Facebook, preşedintele PDM, Marian Lupu, scrie că PDM va continua activitatea pentru integrarea europeană a Moldovei.

"Mulţumesc colegilor social-democraţi pentru votul de încredere, mulţumesc echipei PDM pentru munca depusă în procesul de modernizare şi europenizare a ţării şi în primul rînd cetăţenilor Republicii Moldova pentru încrederea şi susţinerea care o oferă", a scris deputatul.

PDM avea statut de observator în PSE din 2010. Partidul Socialiştilor Europeni are majoritate parlamentară sau face parte din coaliţia de guvernare în majoritatea statelor europene şi a sprijinit activ PDM la ultimele alegeri parlamentare.

PSE este format din peste 30 de partide socialiste, social-democrate sau laburiste în statele membre UE şi este al doilea după mărime în Partidul European, guvernînd legislativul prin intermediul social-democratului german Martin Schulz.

PDM este, de asemenea, membru cu drepturi depline al Internaţionalei Socialiste din 2009. Marian Lupu este vicepreşedinte al acestei structuri internaţionale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?