Eurovision stiri: 522
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Directorii fabricilor de conserve sunt împotriva demisiei lui Chiril Gaburici

13 iun. 2015,, 12:00   Economie
5499 5
Руководители консервных заводов - против отставки Габурича
Foto: infotag.md
Preşedintele S.A. "Moldova mea", Fiodor Ghelici, directorul general a fabricii de conserve din Criuleni, Ilia Vainrub, şi preşedintele Asociaţiei producătorilor de conserve din RM, Ivan Sandic, sunt împotriva demisie Premierului Chiril Gaburici.

Ghelici a spus vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia "Infotag", că a fost şocat de decizia lui Gaburici şi nu-şi închipuie ce să facă mai departe, cu cine să discute problemele conservatorilor.

"Mulţi din antreprenori au primit posibilitatea de a-şi realiza produsele prin intermediul fabricilor de conserve. În timpul întâlnirii cu Premierul, el ne-a încurajat. Iar după declaraţia de demisie noi nu ştim la cine să ne adresăm", a menţionat el.

Ghelici consideră că există doar două modalităţi de rezolvare a situaţiei în Moldova - "sau trebuie să vină românii să facă ordine sau trebuie de schimbat Constituţia ca Preşedintele să fie ales de popor".

Ivan Sandic l-a îndemnat pe Preşedintele Nicolae Timofti "să nu semneze cererea de demisie lui Gaburici cel puţin până la sfârşitul sezonului".

Ilia Vainrub a exprimat îngrijorare,deoarece o dată cu plecarea lui Gaburici sprijinul acordat ramurii va dispărea şi mii de oameni vor rămâne fără locuri de muncă.

"Noi avem nevoie de un an şi jumătate pentru identificarea noilor pieţe de desfacere şi pentru schimbarea utilajului. Noi nu avem acces peste tot, şi noi nu ştim cui să ne adresăm pentru rezolvarea problemelor economice. Noi cerem să ni se ofere credite cu o dobândă de 4-5% anual. În plus, nu ni s-au transferat nici subvenţiile pentru anul trecut", a menţionat el.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?