X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4008

Juncker: Cei care se opun planului UE de redistribuire a imigranților sunt "ipocriți"

12 iun. 2015,, 21:30   Externe
5980 1

Foto: zn.ua

Cei care se opun planului UE de redistribuire a solicitanților de azil se fac vinovați de "ipocrizie", a declarat vineri președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu câteva zile înainte ca miniștri de interne din statele membre UE să dezbată această propunere, relatează DPA.

Comisia Europeană dorește ca 40.000 solicitanți de azil din Italia și Grecia să fie redistribuiți în alte țări din UE în următorii doi ani, ca parte a eforturilor de stopare a valului de imigranți care traversează Marea Mediterană. Statele membre UE trebuie să aprobe propunerea pentru ca aceasta să fie implementată, însă unele se opun acestui plan.

Circa 10 țări din estul Europei, alături de Spania și Portugalia, doresc ca propunerea de redistribuire să nu aibă caracter obligatoriu, a afirmat un diplomat european sub rezerva anonimatului. Acest lucru ar însemna ca povara majorității imigranților să fie suportată de țările din sudul Europei. 'Oamenii îmi spun că Grecia trebuie să rezolve această problemă. Asta este o ipocrizie incredibilă', a declarat Jean-Claude Juncker pentru postul France Culture.

'Stăm în fața televizoarelor, îi vedem pe acești oameni murind pe mare, plângem în fața ecranelor seara și apoi oamenii vin a doua zi la Bruxelles și spun: 'Rezolvați-vă singuri problemele'', a spus el. 'Nu putem lăsa gestionarea acestui aflux masiv numai pe umerii Italiei, Greciei, Maltei și Spaniei', a spus el. 'Dacă solidaritatea europeană are șansa de a se manifesta cu generozitate și fermitate, ea trebuie să se manifeste în dosarul migrației', a mai spus el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?