Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4032

Pentagonul intenționează să instaleze noi baze în Irak

12 iun. 2015,, 15:50   Externe
1987 0

Foto: veved.ru

Pentagonul intenționează să instaleze noi baze în Irak pentru a-i aduce mai aproape pe consilierii săi militari de linia frontului cu gruparea Statul Islamic (SI), potrivit unor responsabili din ministerul american al apărării.

Potrivit purtătorului de cuvînt al Pentagonului, colonelul Steve Warren, citat de AFP, noua baza de la Al-Taqadoum (provincia Al-Anbar), anunțată marți cu un efectiv de 450 de militari americani, ar putea fi prima dintr-o serie de noi baze americane Irak.

"Ceea ce facem la Al-Taqadoum este ceva ce ne-am propus să facem și în altă parte", a declarat el.

Cu toate acestea, Casa Albă a subliniat imediat că încă nimic nu s-a decis. "Nu există planuri imediate" pentru noi baze, a subliniat purtătorul de cuvînt al Casei Albe Josh Earnest.

La trei săptămîni de la căderea Ramadi, acum în mîinile jihadiștilor SI care controlează teritorii vaste în Irak, președintele Barack Obama a anunțat miercuri o consolidare prudentă a dispozitivului SUA în Irak.

Statele Unite vor trimite 450 de militari suplimentari (pînă în prezent ei erau circa 3.100), pentru a sprijini Divizia a 8-a irakiană.

Detașamentul va fi staționat într-un loc nou, baza aeriană Al-Taqadoum, și va cuprinde mai puțin de o sută de consilieri militari, restul fiind personal de sprijin.

Șeful Statului Major Interarme american, generalul Martin Dempsey, a evocat de asemenea posibilitatea unor noi locuri de implantare americană după Al-Taqadoum, pe măsură ce armata irakiană recucerește țara, potrivit unui articol pe site-ul de informații oficial al Pentagonului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?