X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

UE interzice Crimeea și Cupa Mondială 2018 în Rusia

12 iun. 2015,, 15:20   Externe
6038 7

Foto: mk.ru

Parlamentul European a adoptat la 11 iunie o rezoluție în care afirmă că UE trebuie să-și reevalueze relațiile cu Moscova, profund afectate de încălcarea deliberată de către Rusia a principiilor democratice, valorilor fundamentale și dreptului internațional, prin actele sale de violență și destabilizarea vecinilor, scrie romanialibera.ro.

UE trebuie să creeze acum un plan de urgență bazat pe puterea necoercitiva pentru a contracara politicile agresive duse de Rusia și care conduc la dezbinare, potrivit textului rezolutiei adoptat, miercuri, de Parlamentul European, cu 494 de voturi pentru, 135 impotriva si 69 de abțineri, informează un comunicat al PE.

„Prin agresiunea impotriva Ucrainei și anexarea Crimeei, conducerea Rusiei a adus relațiile noastre într-un punct critic. Depinde de Kremlin să decidă acum ce cale va alege – cooperare sau o și mai mare înstrainare”, a spus raportorul PE, Gabrielius Landsbergis.

A doua rezoluție a PE cere inlocuirea “imediata” a lui Joseph Blatter, pentru a fi realizate “reformele urgente necesare” forului fotbalistic mondial, zguduit de mai multe afaceri de coruptie.

"Deputaţii subliniază importanţa investigaţiei desfăşurate de autorităţile elveţiene şi americane privind acordarea turneelor finale ale Cupei Mondiale din 1998, 2010, 2018 şi 2022 Franţei, Africii de Sud, Rusiei şi Qatarului. Ei salută declaraţia şefului Comisiei FIFA de audit şi verificări, conform căreia acordarea turneelor finale ale Cupei Mondiale din 2018 şi 2022 ar putea fi invalidată dacă vor exista dovezi că desemnarea gazdelor a avut loc în urma unor activităţi de corupţie."

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?