X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Activitatea Comisiei Unificate de Control a fost deblocată

12 iun. 2015,, 14:00   Politică
2750 2
Разблокирована работа Объединенной контрольной комиссии
Foto: newdaynews.ru
După o pauză de circa un an, ieri, 11 iunie, a fost deblocată activitatea Comisiei Unificate de Control (CUC), a relatat agenției "Infotag" şeful delegaţiei Republicii Moldova în CUC, generalul Ion Solonenco.

Potrivit lui, în cadrul şedinţei de la Bender au fost examinate 52 de subiecte.

"Au fost aprobaţi toţi candidaţii la funcţii cheie, inclusiv comandantul militar al raionului cu regim sporit de securitate – Bender, observatorii şi experţii OSCE. S-a decis că în privinţa subiectelor ce ţin de personal, în caz de divergenţe, se vor organiza şedinţe extraordinare ale CUC", a spus el.

Delegaţia Moldovei în CUC are membri noi. Ministerul de Interne va fi reprezentat de colonelul Ştefan Pavlov şi locotenent-colonelul Anatoli Andronachi, iar Biroul pentru Reintegrare – de Alin Gvidiani. Pentru prima dată membru al delegaţiei este un specialist al Serviciului Vamal al Republicii Moldova – Ion Movilă.

"Putem spune că în privința majorității problemelor au fost identificate decizii de compromis. Acest fapt bucură, pentru că a avut loc în ajunul Zilei Rusiei şi sper că va fi un semn bun pentru colegii noştri ruşi. În acelaşi regim mizăm pe soluţionarea problemei liberei circulaţii a cetăţenilor şi vehiculelor în ZS. Noi insistăm asupra acestui drept al cetăţenilor. Anume această problemă, amintesc, a devenit "piatra de poticnire" în activitatea CUC. Partea transnistreană a luat o pauză pentru consultări suplimentare la acest subiect", a relatat el.

Preşedintele delegaţiei Transnistriei în CUC, Oleg Beleacov, a spus pentru presă că "situaţia din Zona de Securitate este stabilă şi controlată de Forţele Comune de Pacificare".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?