X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Rosselhoznadzor dă undă verde pentru importul fructelor din partea unor companii din Moldova

12 iun. 2015,, 13:45   Economie
2686 1
Россельхознадзор разрешил ввоз в РФ молдавских фруктов
Foto: vzglead.md
Rosselhoznadzor permite din 12 iunie, în calitate de experiment, importul din Moldova a merelor, perelor, gutuilor, caiselor, vişinelor, cireşelor, piersicilor, nectarinelor, prunelor şi porumbelor.

În scrisoarea vicedirectorului Serviciului sanitar rus, Iulia Şvabauskene, adresată directorului Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA), Iurie Carp, citată de agenţia "Infotag", decizia este argumentată prin lipsa cazurilor de depistare a organismelor de carantină în merele livrate din Republica Moldova, precum şi prin rezultatele vizitei în Moldova a delegaţiei Rosselhoznadzor.

Exportul a fost permit doar la două companii din Moldova: SRL "Grimafruct" şi SRL "Agrodenidan", şi la şase din Găgăuzia – SRL "Maidan Grup", SRL "Unit-Olimp", SRL "Altîn Alma", SRL "Bacaian Com", SRL "Oguzagroprom", Colhoz "Pobeda". Iar faţă de pomicultorii din autoproclamata RMN Rosselhoznadzor are un nivel atît de înalt de încredere, încît nu au fost indicate companii separate, ci toate raioanele din Transnistria.

Totodată, produsele "trebuie să corespundă cerinţelor de carantină şi fitosanitare ale Federației Ruse şi Uniunii Vamale şi să fie libere de organisme de carantină", precum şi fie livrate sub garanţia ANSA.

Rosselhoznadzor avertizează că, în cazul depistării abaterilor de la cerinţe, Serviciul din nou va fi nevoit să interzică importul de producţie de carantină.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?