X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4038

Un candidat independent la funcţia de primar propune transferarea capitalei de la Chişinău la Bălţi

11 iun. 2015,, 16:15   Politică
8423 7
Кандидат в примары предлагает перенести столицу из Кишинева в Бельцы
Foto: pogoda.md
Candidatul independent la funcția de primar al municipiului Bălţi Ruslan Belousov propune ca capitala ţării să fie transferată de la Chişinău la nordul republicii – la Bălţi. Potrivit agenţiei "Infotag", el a spus joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că în privinţa acestui subiect trebuie organizat un referendum republican.

"Echipa noastră consideră raţională asemenea iniţiativă. În primul rînd, vom reuşi să redistribuim fluxul de investiţii în interiorul republicii. În al doilea rînd, la Bălţi vor putea fi transferate nu toate ramurile puterii. Să zicem, Guvernul poate să rămînă la Chişinău", a menţionat Belousov.

Potrivit lui, populaţia republicii conştient este distrusă de politicienii moldoveni.

"La sfîrşitul anilor 80 ai secolului XX, în Moldova locuiau 4,5 milioane de oameni. Potrivit recensămîntului din 2014, ţara are 3,5 milioane de locuitori. Politicienii cu formaţiunile lor permanent «ne salvează», iar populaţia scade văzînd cu ochii. În 2001 noi eram salvaţi de Petru Lucinschi, în 2009 – de Partidul Comuniştilor, acum – de alianţa de la guvernare. Ajungînd în Parlament, oamenii parcă îşi pierd memoria. Echipa "Возрождениe" consideră că Moldova are nevoie de schimbarea ordinii de stat”, a spus Belousov, îndemnîndu-i pe cetăţeni să voteze pentru lista formaţiunii la funcţiile de consilieri municipali.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?