X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

BNM: Vom discuta cu FMI despre lichidarea BEMi

11 iun. 2015,, 15:30   Economie
2325 0

Foto: protv.md

Banca Naţională a Moldovei va discuta în cadrul negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional despre lichidarea Băncii de Economii.

Asta chiar dacă liderii PLDM şi ai PD, dar şi premierul Chiril Gaburici, au anunţat ieri că Banca de Economii urmează să fie naţionalizată.

„Nu putem comenta această decizie, dar Banca Naţională va discuta lichidarea Băncii de Economii în cadrul discuţiilor cu FMI. Lichidarea este o condiţie a FMI”, a declarat şefa serviciului de presă al BNM, Rodica Teleucă.

Precizăm că o misiune de experţi ai Fondului Monetar Internaţional urmează să vină la Chişinău săptămîna viitoare.

Propunerea de naţionalizare a Băncii de Economii vine după ce acum doi ani autorităţile au cedat pachetul majoritar de acţiuni de la BEM. Atunci, ministrul Finanţelor, Anatol Arapu, declara că statul nu este în stare să gestioneze o instituţie financiară.

Decizia finală privind soarta Băncii de Economii urmează să fie adoptată de Banca Naţională pînă la sfîrşitul acestui an. Amintim că Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank au ajuns în prag de faliment din cauză că au acordat credite neperformante de peste 13 miliarde de lei.

O investigaţie realizată de compania internaţională Kroll a scos la iveală că printre cei care au prejudiciat instituţiile financiare se numără controversatul om de afaceri Ilan Shor, care are statut de bănuit în dosarul jafului de miliarde din sistemul bancar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?