Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Cîrlig: Candidații PL la funcția de consilier sînt implicați în scheme frauduloase

11 iun. 2015,, 11:25   Politică
2807 2

Foto: noi.md

Candidatul Partidului Popular din Moldova la funcția de primar general, Mihai Cîrlig, susține că pe lista electorală a PL figurează persoane cu o reputație dubioasă. Potrivit lui Cîrlig, candidații liberali la funcția de consilier în CMC ar fi vizați într-o serie de dosare penale cu privire la acapararea ilegală a terenurilor, fraudarea licitațiilor publice și preluarea controlului asupra Parcului Urban de Autobuze, informează NOI.md.

Unul dintre acești candidați, spune Cîrlig, este liberalul Iurie Dîrda. „Prima acaparare este havuzul din preajma Spitalului nr.3. Acum în loc de havuz se află un centru comercial, care este un proiect comun al lui Dorin Chirtoacă, Mihai Moldovanu și Iurie Dîrda”, a precizat Cîrlig.

Un alt liberal la care face referire Mihai Cîrlig este consilierul Iurie Topală, care, potrivit lui, vrea să preia controlul asupra Parcului Urban de Autobuze. „Se duce o bătălie mare între Primărie și Iurie Topală pentru concesiunea Parcului. Acum are loc un atac raider asupra transportului public din capitală, pus la cale de Topală”, spune Cîrlig.

Potrivit lui Cîrlig, și liberalul Mihai Moldovanu, șeful Direcției sănătate a Primăriei, ar fi vizat într-un număr record de dosare penale. Chiar dacă în privința acestuia au fost emise zeci de hotărîri de judecată, nici Mihai Moldovanu și nici Dorin Chirtoacă nu s-au conformat, susține Cîrlig. „Spitalul Municipal pentru Copii a fost preluat de Mihai Moldovanu. Acum, pe teritoriul maternității de pe strada «Grigore Vieru», Moldovanu preconizează construcția unui centru privat”, a punctat Cîrlig.

Candidatul PPEM la funcția de primar general a vorbit și despre presupusa implicare a lui Igor Gamrețchi, șeful Direcției transport, în scheme de fraudare a licitațiilor publice organizate în scopul reabilitării drumurilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?