Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Bayer renunță la producerea de dispozitive pentru diabetici

11 iun. 2015,, 04:00   Externe
2984 0

Foto: agerpres.ro

Grupul german Bayer AG și-a vândut divizia de instrumente medicale pentru diabetici companiei Panasonic Healthcare pentru 1,02 miliarde de euro (1,15 miliarde de dolari), transmit MarketWatch și Reuters. Aceasta este a doua încercare a Bayer de a-și vinde divizia care produce aparatură pentru măsurarea zahărului din sânge și alte dispozitive pentru diabetici, cu branduri precum Contour, Breeze, Elite și Microlet.

Vânzările diviziei de instrumente medicale pentru diabetici s-au situat, anul trecut, la 909 milioane de euro în timp ce veniturile totale ale Bayer s-au ridicat la 42,2 miliarde de euro. Tranzacția, care ar urma să fie finalizată în primul trimestru din 2016, trebuie aprobată de autoritățile de reglementare.

Panasonic Healthcare, o societate mixtă formată din fondul american de private-equity KKR și Panasonic Corp și care produce de asemenea aparatură pentru măsurarea zahărului din sânge, a anunțat că entitatea va reuși să livreze instrumente mai ieftine. Tranzacția este parte a strategiei șefului grupului chimico-farmaceutic Bayer, Marijn Dekkers, de a renunța la activele care nu sunt de bază și a se concentra pe producerea de medicamente, mai profitabilă.

Anul trecut, Bayer AG a preluat divizia de produse farmaceutice de larg consum a grupului farmaceutic american Merck & Co. pentru 14,2 miliarde de dolari (10,2 miliarde de euro). În urma tranzacției, Bayer a devenit al doilea mare producător global de medicamente fără rețetă, după Johnson & Johnson.

Bayer, prezentă și pe piața din România, produce ierbicide, semințe, materiale chimice pentru industriile auto, de construcții și electronică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?