Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4005

Agenţia de Dezvoltare Regională Nord lansează un proiect pentru dezvoltarea apiculturii

10 iun. 2015,, 11:45   Economie
3058 2
Стартует проект по развитию пчеловодства
Foto: zel-veter.ru
Agenţia de Dezvoltare Regională Nord lansează proiectul "Crearea sistemului integrat de dezvoltare durabilă a sectorului apicol în regiunea de dezvoltare nord a Republicii Moldova", finanţat de România.

Potrivit agenţiei "Infotag", reprezentantul Agenţiei, Ion Urusciuc, a spus că proiectul urmăreşte scopul de a dezvolta un sistem de achiziţionare, stocare, procesare şi ambalare a produselor apicole la nivel regional.

"Pentru realizarea proiectului au fost acordați 157 de mii de euro. La ceremonia de lansare va fi semnat un memorandum de înţelegere între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor din Republica Moldova şi Ministerul Afacerilor Externe al României pentru asigurarea implementării proiectului", a spus funcţionarul.

Lansarea proiectului va avea loc la Edineţ, în prezenţa ministrului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Vasile Bîtca, ambasadorul României în Republica Moldova, Marius Lazurcă, şi reprezentanţi ai administraţiei locale. Evenimentul se va încheia cu o vizită în oraşul Cupcini, unde este construit un centru apicol.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?