Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Ghimpu nu crede în intențiile PD și PLDM privind resetarea coaliției

9 iun. 2015,, 13:20   Politică
2905 1

Foto: noi.md

Liderul PL, Mihai Ghimpu, susține că propunerile colegilor din PD și PLDM privind refacerea coaliției parlamentare după alegerile locale au caracter pur electoral. Politicianul a menționat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că formarea unei coaliții cu cele două partide ar însemna compromiterea imaginii PL, informează NOI.md.

„În ceea ce spun ei, eu nu cred și nimeni nu crede, fiindcă astăzi au loc alegeri locale, ratingurile lor au căzut, lumea este supărată. De aceea ei anunță că va fi alianță, poate cumva mai amăgește vreun surd sau mut și îl determină să voteze la alegerile locale. Da, primari vor avea în sate, dar cînd va fi vorba de a doua ștampilă, pe partid, în lista cu consilieri, acolo va fi mai complicat. Din punctul de vedere al intereselor partidului, nici vorbă nu poate fi de o alianță cu ei, exclus. Asta ar fi compromitere totală”, a spus Ghimpu.

Liderul PL a adăugat că discuțiile la acest subiect își au rostul doar din perspectiva intereselor și viitorului Republicii Moldova. ”Vom consulta societatea civilă, oamenii de creație, oamenii de știință, partenerii noștri europeni și vom vedea”, a spus Ghimpu.

Referindu-se la demersul lui Chiril Gaburici, prin care a cerut demisia conducerii a trei instituții, liberalul a dat de înțeles că gestul premierului face parte dintr-un nou joc politic. Totodată, Ghimpu a precizat că, din punct de vedere constituțional, premierul nu poate veni cu asemenea inițiative.

„Nu cred că această scrisoare a fost scrisă fără acceptul lui Vlad Filat, ca președinte de partid. Este o mișcare foarte fină, în așa fel, încît iarăși să fugă de problemele de la BEM, să distragă atenția. Toate astea se fac pentru a arată că altcineva este vinovat”, a conchis Ghimpu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?