Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Dodon: L-am avertizat pe Chiril Gaburici că va fi folosit în jocuri murdare

9 iun. 2015,, 11:55   Politică
3775 3

Foto: infoprut.ro

Liderul PSRM, Igor Dodon, susține revendicările înaintate de premierul Chiril Gaburici privind demisia conducerii Procuraturii Generale, a BNM și a CNPF, dar afirmă că această solicitare este făcută cu întîrziere. Socialistul a precizat astăzi că fracțiunea PSRM va vota în Parlament pentru demisia șefilor celor trei instituții, inclusiv pentru retragerea din funcție a premierului, informează NOI.md.

„Este o vorbă în popor - «dă-i, Doamne, moldoveanului mintea cea de pe urmă»... Eu l-am avertizat pe Chiril cînd a fost numit în funcție. De la tribuna centrală a Parlamentului i-am spus: «O să se joace cu tine, pentru a te utiliza în jocurile lor murdare». Acum el încearcă să scape de această situație, dar și el a semnat în martie hotărîrea de acordare a 5,6 miliarde de lei băncilor comerciale, și cine știe în cîte fărădelegi a fost implicat, cîte hotărîri de guvern secrete a mai semnat. Noi vom susține aceste demisii în Parlament”, a spus Dodon.

Liderul PSRM mai afirmă că Chiril Gaburici l-a contactat insistent în ultimele săptămîni pentru a discuta despre acest subiect, dar că deocamdată nu a dat curs invitației lui.

„În sfîrșit s-a trezit, dar de ce așa tîrziu? Au trecut patru luni și i-a venit mintea la cap. E posibil să-l preseze cineva și să-și schimbe poziția, dar cred că va fi demis. El ori e naiv, ori nu a știut unde își bagă capul, ori a știut din start și atunci este și complice și va fi tras la răspundere”, a menționat Dodon.

Liderul socialiștilor a reiterat că obiectivul formațiunii sale în aceste alegeri este să-i înlăture pe oligarhii de la guvernare. Potrivit lui, socialiștii nu vor forma coaliții la nivel local cu reprezentanții PLDM, PD, PCRM sau PL, după scrutinul din 14 iunie curent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?