X 
Eurovision stiri: 521
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1428
Preşedintele stiri: 4012

Chirtoacă: Formarea coaliţiei parlamentare nu este atractivă pentru PL

9 iun. 2015,, 09:35   Politică
2427 3

Foto: noi.md

Partidul Liberal nu este interesat de formarea unei coaliţii majoritare parlamentare după alegerile locale. Declaraţia a fost făcută de către vicepreşedintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, în cadrul emisiunii „Politkuhnea” de la postul de televiziune „REN-TV Moldova”, transmite IPN.

Fruntaşul liberal a precizat că pentru formaţiunea pe care o reprezintă nu este atractivă formarea unei coaliţii parlamentare cu PDM şi PLDM pe motiv că „aceştia s-au compromis”. „Partidul Liberal nu va forma coaliţie cu nişte partide care s-au compromis atît de mult în faţa poporului prin acţiuni de corupţie şi furturi de proporţii. Este exclus. Noi nu vom putea conlucra cu ei”, a declarat Chrtoacă

Totuşi, vicepreşedintele PL nu a fost atît de categoric şi a pus o condiţie pentru formarea coaliţiei parlamentare. „Principalul obiectiv al nostru este integrarea europeană. Dacă partenerii noştri europeni vor insista şi ne vor oferi susţinerea în această coaliţie, am putea s-o acceptăm. Noi nu sîntem pentru alegeri parlamentare anticipate. Ar fi dezastruoase. Trebuie să se găsească forţe ca mandatul actualei puteri să fie dus pînă la capăt”, a spus Dorin Chirtoacă.

Liderul PLDM, Vlad Filat, a declarat anterior că după alegerile locale din 14 iunie ar putea fi formată o coaliţie parlamentară majoritară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?