X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Sturza despre demersul lui Gaburici: E o încercare de a-şi regla conturile cu opinia publică

9 iun. 2015,, 08:45   Politică
4116 6

Foto: interakt.md

„Este o încercare disperată a unui om care a ajuns într-o situaţie derizorie de a-şi regla nişte conturi cu opinia publică”. Astfel a catalogat ex-premierul Ion Sturza demersul premierului Chiril Gaburici prin care declară că-şi va prezenta demisia dacă nu vor fi demişi factorii de decizie de la Procuratura Generală, Banca Naţională şi de la Comisia Naţională a Pieţei Financiare. Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, ex-premierul a declarat că este „cu totul şi cu totul deplasat şi penibil acest joc pe care îl face premierul”, „un fel de scrisoare cu ştreangul la gît”, transmite IPN.

„Pentru că, aşa cum am spus-o eu încă la 18 februarie, el are mari probleme de integritate pe care ar trebui să le explice, şi nu numai cu documentele false, dar şi cu activităţile sale de business, inclusiv paralele cu cele oficiale din companiile pe care le-a condus, reglare cu partenerii săi de afaceri, multe lucruri care îi vin săracului în cap. Şi a fost profund inconştient atunci cînd a acceptat funcţia de prim-ministru, ştiind foarte bine că va fi contestat, şi dacă nu va fi contestat de justiţia Republicii Moldova, va fi contestat de opinia publică, cel puţin de cei care înţeleg ce înseamnă aceste lucruri”, a spus ex-premierul.

Întrebat cine ar vota demisia actualului guvern şi cine va vota pentru învestirea unui alt cabinet de miniştri, Ion Sturza a menţionat că demisia nu e neapărat să fie votată. Trebuie să fie anunţată de către premier. „Eu cred că, dacă el mai are un pic de bun-simţ, trebuie să o anunţe imediat, săptămîna viitoare. Şi această votare poate să fie făcută de o coaliţie, din Parlament, care este perfect sesizabilă. Noi avem partidele de centru-dreapta, îl avem pe Iurie Leancă cu colegul lui. Deci, există o majoritate. Dar, ca să nu fie această luptă surdă pentru posturi, pentru pîrghii etc., poate are sens să fie un guvern tehnocrat, ales din specialişti în anumite domenii”, a notat Sturza.

Ion Sturza a mai spus că speră că, după alegerile locale, toţi se vor mai retrage în găoacea lor, doar că rezultate, se pare, vor fi extrem de şocante şi pe plan intern, şi pe plan extern, inclusiv în oraşele mari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?