X 
Eurovision stiri: 524
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1429
Preşedintele stiri: 4015

Golea: Zilele Guvernului sînt numărate

8 iun. 2015,, 17:03   Politică
8943 7

Golea: Zilele Guvernului sînt numărate
Foto: tribuna.md

Între premier și politicienii care l-au delegat în funcție au apărut mai multe disensiuni în ultimul timp, consideră jurnalistul și analistul politic Anatol Golea. În cadrul unui interviu acordat Europei Libere, Golea a menționat în acest context că zilele actualului guvern sînt numărate, notează NOI.md.

„Domnul Gaburici este totuşi un manager cu experienţă şi a intuit că guvernanţii încearcă să-l folosească. A semnat şi el nişte documente ce ţin de oferirea banilor din rezerva de stat către cele trei bănci cu probleme, prin urmare are deja nişte păcate… De aceea, în ultima perioadă a încercat să se opună. De exemplu, foarte multă lume nu ştie că pînă în prezent nu este numit secretarul general al Guvernului. Această funcţie a fost oferită PLDM-ului, care a încercat să numească o persoană, dar domnul Gaburici s-a opus candidaturii propuse”, susține Golea.

Potrivit jurnalistului, apar tot mai multe semnale că „zilele Guvernului sînt numărate”. „În ajunul apariţiei acestei fiţuici, ţidule a prim-ministrului, MAI a transmis către Procuratura Generală materialele dosarului din care reiese clar şi cu lux de amănunte că documentele de studii ale prim-ministrului au semne de falsificare. Ceea ce este foarte grav şi era clar că demisia va avea loc”, susține Anatolie Golea.

Referindu-se la demersul premierului prin care a cerut demisia conducerii Procuraturii Generale, a Băncii Naționale și a Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare, jurnalistul a opinat că acest gest este mai curînd o încercare de a ieși basma curată dintr-o încurcătură decît un fel de ultimatum.

„În cercul analiştilor, al experţilor, se vorbeşte demult că Guvernul Gaburici este un guvern de sacrificiu, care trebuie jertfit, dar se aşteaptă momentul oportun. Evident, nu se putea demite Guvernul pînă la summitul de la Riga. Evident, nu se putea nici pînă la alegerile locale. Era clar că demisia se va întîmpla într-un viitor apropiat, pînă la finalul acestei sesiuni parlamentare. Domnul Gaburici a intuit acest lucru şi a decis să încerce cel puţin să o facă mai mult sau mai puţin onorabil”, a mai precizat Anatol Golea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?