X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Ministerul Educației cere sancționarea persoanelor implicate în publicarea testelor de examen

8 iun. 2015,, 16:50   Societate
2755 0

Foto: newsmoldova.md

Ministerul Educației a sesizat Inspectoratul General de Poliție și a solicitat sancționarea tuturor persoanelor fizice și juridice, inclusiv a unor instituții de presă, care au publicat itemi din testul de examen la matematică pentru clasa a IX-a, care s-a afișat astăzi, 9 iunie, relatează NOI.md.

În urma unei cercetări interne realizate de colaboratorii Ministerului Educației, au fost identificați trei candidați de la un liceu din capitală care au fotografiat cu telefonul mobil conținutul testelor și l-au plasat pe rețelele de socializare. Testele elevilor respectivi vor fi anulate.

Ministerul Educației va cere și sancționarea persoanelor responsabile de organizarea examenelor, dacă se va dovedi că au admis sau au favorizat aceste nelegalități.

Dacă vor fi depistate persoanele și vor fi declarate vinovate, ele riscă să fie sancționate cu amendă.

Potrivit Codului contravențional, în cazul persoanelor fizice amenda este de 1000-3000 de lei, în timp ce pentru persoanele juridice este de 5000-8000 de lei. Amenzi cuprinse între 5000 și 8000 de lei vor plăti și persoanele cu funcție de răspundere care vor admite astfel de fraude, acestea urmînd să fie private și de dreptul de a deține anumite funcții sau de dreptul de a desfășura anumite activități pe un termen de la trei luni la un an.

Ministerul Educației precizează că vor continua investigația și în cazul în care vor identifica și alte persoane ce au publicat testele și/sau soluțiile la acestea, vor fi sesizate organele de anchetă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?