X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Gaburici: Am avut o viață mult mai frumoasă pînă la funcția de premier

8 iun. 2015,, 11:50   Politică
4439 5

Foto: noi.md

Prim-ministrul Chiril Gaburici afirmă că a aflat din presă despre faptul că urmează a fi invitat la Procuratură pentru a da explicații și că nu a fost citat deocamdată oficial. Șeful executivului a salutat însă faptul că ancheta pe marginea studiilor sale avansează și spune că nu are nimic de ascuns, notează NOI.md.

Premierul le-a sugerat astăzi jurnaliștilor că anchetarea sa de către organele de drept ar fi intervenit după ce a cerut sîmbăta trecută demisia conducerii Procuraturii Generale, Băncii Naționale și Comisiei Naționale a Pieței Financiare.

„Mă bucur că în sfîrșit lucrurile s-au pornit din loc. Vă dați, probabil, seama că acestea s-au pornit în urma scrisorii expediate președintelui, însă eu mă bucur că lucrurile s-au mișcat din loc. Eu nu știu despre ce diplomă falsă este vorba, ei trebuie să demonstreze acest lucru. Tot ce am indicat în CV-ul meu este adevărat. Pot să răspund la orice întrebare legată de CV-ul meu”, a specificat acesta.

Chiril Gaburici a reiterat că va renunța la postul de premier dacă nu va fi susținut în deciziile sale. Potrivit lui, întregul sistem financiar al țării se află în pericol, iar pîrghiile de intervenție puse la dispoziția sa sînt limitate.

„Am zis de la bun început că nu mă țin de această poziție. Am acceptat acest post pentru că am crezut că pot schimba lucrurile. Dacă nu voi avea suportul necesar, voi pleca, frumos sau urît. Am avut o viață mult mai frumoasă pînă la poziția de prim-ministru”, a menționat Gaburici.

Precizăm că șeful executivului a expediat recent un demers șefului statului, președintelui Parlamentului și deputaților, în care solicită demisia întregii conduceri a Procuraturii Generale, a conducerii Băncii Naționale, precum și a conducerii Comisiei Naționale a Pieței Financiare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?