X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4021

Zi decisivă pentru Ponta: Va afla când se va dezbate moţiunea de cenzură

8 iun. 2015,, 11:30   Externe
4193 1

Решающий день для Виктора Понта: он узнает, когда ему выдвинут вотум недоверия
Foto: adevarul.ro

Premierul român Victor Ponta va afla astăzi când se va dezbate moţiunea de cenzură împotriva Guvernului şi când Parlamentul va discuta despre ridicarea imunităţii sale, cerută de procurori, notează digi24.ro.

Comisia juridică din Camera Deputaţilor s-a reunit, ieri, pentru a relua discuţia despre dosarul în care apare numele prim-ministrului de la Bucureşti şi pentru care preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia. Două ore mai târziu, birourile reunite ale Camerei Deputaţilor şi ale Senatului urmau să stabilească calendarul moţiunii de cenzură depusă vineri de liberali.

Tot ieri,premierul Ponta s-a întâlnit cu liderii partenerilor din Coaliţie. Astfel a vrut să se asigure că are sprijinul celorlalte partide din coaliţia de guvernare. La finalul întâlnirii, Victor Ponta a anunţat că nu intenţionează să demisioneze din funcţia de premier.

„Am spus că un prim-ministru care îşi foloseşte funcţia pentru a încălca legea nu poate să continue, dar, din ce am arătat rezultă clar că aducerea acuzaţiilor în acest moment politic are ca scop demisia guvernului şi schimbarea majorităţii parlamentare. Doar cetăţenii prin vot şi oamenii politici pot decide acest lucru, nu un procuror. Înţeleg poziţia politică a domnului Iohannis, dar l-am informat despre ce sistem a moştenit de la Traian Băsescu şi despre ce trebuie să facă pentru ca acest sistem să funcţioneze mai bine. Demisia ar fi pentru mine şi familia mea cel mai simplu lucru, dar cred că schimbarea guvernului, a majorităţii parlamentare prin decizia unui singur procuror reprezintă un precedent îngrozitor şi nu vreau să fiu complice la aşa ceva. Nu suntem în criză politică, o ţară fără guvern şi fără majoritate parlamentară - aceea e o ţară în criză politică”, a spus Victor Ponta.

Potrivit DNA, Victor Ponta este cercetat penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul de corupţie de la companiile energetice Turceni şi Rovinari privind încheierea unor contracte de asistenţă juridică.

Vineri, premierul român a fost chemat de procurori la DNA, pentru a face declaraţii în dosarul în care este vizat şi senatorul Dan Şova. Este vorba despre ancheta în care acesta este cercetat pentru contractele încheiate de firma „Şova şi asociaţii” cu complexurile Turceni şi Rovinari. Victor Ponta a fost asociatul lui Dan Şova în firma de avocatură a senatorului PSD. Potrivit unui comunicat, Ponta este suspectat de 19 infracţiuni.

Acum trei zile, preşedintele român Klaus Iohannis l-a chemat pe premierul Victor Ponta la Palatul Cotroceni pentru a-i cere să demisioneze, în caz contrar intenţionând să îl suspende. „Primul ministru este învinuit de fapte penale. După părerea mea, este o situaţie imposibilă pentru România. Pe de altă parte, pentru România cel mai rău lucru este o criză politică. Având în vedere toate acestea, solicit demisia primului ministru Victor Ponta”, a declarat preşedintele României

Şi fostul şef de la Cotroceni, Traian Băsescu i-a sugerat lui Ponta că ar fi mai bine să plece din funcţie.
„Bună ziua Viorel,

Dacă vrei să nu faci mai mult rău decât ai făcut ţării din 2012 şi până acum, fă te rog un lucru simplu: PLEACĂ ACUM!

Fiecare minut pe care îl petreci în fruntea guvernului este un dezastru pentru credibilitatea României. Deci, încă o dată, PLEACĂ, PLEACĂ ACUM !

Iar dacă tu nu ştii că ţara este mai presus de interesele tale, vei învăţa acest lucru, dar din păcate pe spinarea românilor. Ascultă te rog pe unul mai bătrân ca tine, PLEACĂ ACUM!” a scris Traian Băsescu pe o reţea de socializare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?