Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Sondaj: Vasili Chirtoca politician cel mai pro moldovean dintre candidații pentru funcția de primar al Chișinăului

8 iun. 2015,, 09:00   Politică
3018 8

Foto: siapress.ru

Potrivit unui studiu realizat de compania "Intelectul Group" în mai 2015 în rândul locuitorilor din municipiul Chișinău, alegătorii preferă, în primul rând, candidații cu o poziție echilibrată, neutră în ceea ce privește politica externă (aproape 70% din respondenți sunt dispuși să îl susțină pe un astfel de politician, orientat spre interese statale).

Pentru candidații pro-ruși și pro-europeni ar vota fiecare al doilea respondent, din cei care confirmă divizarea convențională a electoratului din capitală în două tabere, care optează fie pentru segmentul de stânga, fie pentru cel din dreapta al câmpului politic.

Conform studiilor și analizelor a platformelor și politicii candidaților actuali la funcția de primar al mun. Chișinău, de modelul punctat pro-moldovean se apropie: Vasili Chirtoca (PCRM) și Serafim Urechean (PLDM). Totodată, favoriții cursei electorale, Dorin Chirtoacă (PL) și Zinaida Greceanîi (PSRM), reprezintă două tabere opuse – pro-occidentală și pro-estică. În modelul pro-occidental, la fel, se regăsește Oazu Nantoi (BPPEM), iar de model pro-estic se apropie Ilian Caşu (PN).

Sondajul a fost realizat în rândul locuitorilor din municipiul Chișinău în perioada 12-25 mai, pe un eșantion de 1152 respondenți. Marja de eroare constituie ± 3%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?