X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Sărbătoarea căpșunilor și mierii, la Sadova

6 iun. 2015,, 11:00   Societate
5480 0
 Праздник клубники и меда в Садова
Foto: ogorodsadovod.com
Pe data de 7 iunie, începînd cu ora 10.00, la Sadova, raionul Călărași, se va desfășura „Sărbătoarea căpșunii și a mierii”, informează NOI.md.

Va fi un festival dulce și mult așteptat de cei mici și de cei mari, care se află deja la cea de-a doua ediție anul acesta. „Vrem să atragem cît mai mulți producători de căpșuni din toate raioanele republicii ca, ulterior, să putem organiza chiar un festival național”, a spus Anatolie Vulpe, șeful Direcției agricultură, relații funciare și cadastru al raionului Călărași.

Cei care vor veni în acea zi la Sadova, nu vor regreta, dau asigurări organizatorii. După ora 10.30 cei prezenți la sărbătoare vor putea vizita expozițiile de căpșuni și miere, afla lucruri noi și utile privind creșterea căpșunilor și producerea mierii, direct de la producători.

Ca de obicei, vor fi desfășurate concursuri cuprinzînd mai multe categorii: „Cea mai frumoasă amenajare a pavilioanelor”, „Cea mai mare căpșună”, „Cea mai originală compoziție de miere și căpșuni”, „Cea mai gustoasă băutură din căpșuni” etc.

Sărbătoarea va avea loc la Sadova, deoarece aici sînt 15 producători de căpșuni, a explicat Anatolie Vulpe. Evenimentul este organizat de Direcția agricultură a raionului Călărași.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?