Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

BAC 2015: Doi elevi au fost daţi afară după al doilea examen

5 iun. 2015,, 17:25   Societate
3174 0

БАК 2015: двух учеников удалили с экзамена по родному языку обучения
FOTO: protv. md

Astăzi a avut loc al doilea examen de BAC. Potrivit Ministerului Educaţiei, doi elevi au fost daţi afară. Unul din ei a fost prins cu căşti, iar celălalt cu telefon mobil.

Totuşi, Anatol Topală, directorul Agenţiei de asigurare a calităţii, a declarat că este vorba de o schimbare de mentalitate în societate.

"Numărul scăzut de incidente, doar două comparativ cu 19 anul trecut, şi faptul că testele nu au fost postate pe internet ne demonstrează că a apărut o schimbare de mentalitate. Oamenii realizează avantajele pe termen lung ale competenţelor obţinute în urma absolvirii liceului", a spus Topală.

Aproape 20.000 de absolvenţi de liceu au susţinut astăzi examenul de Bacalaureat la limba de instruire. Potrivit datelor Ministerului Educaţiei, peste 16.000 de elevi au scris testul la limba română, iar alţi 3.000 - la limba rusă.

La primul examen - limba română, susţinut de alolingvi -, care a avut loc miercuri, trei elevi au fost prinşi cu telefoane şi copiuţe.

Candidaţilor care sunt prinşi că încearcă să fraudeze li se anulează întreaga sesiune şi pot reveni abia peste un an.

Următorul examen, la limba străină, este preconizat să se desfăşoare marţi pe 9 iunie. 229 de candidaţi vor primi nota 10 din oficiu pentru că au obţinut certificate internaţionale care le atestă cunoştinţele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?