X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Gaburici: Nu are sens să vin la miting, pentru că ei nu doresc să discute cu mine

4 iun. 2015,, 13:40   Politică
3277 3

Foto: noi.md

Dacă la protestul din 3 mai premierul Chiril Gaburici afirma că nu a venit să vorbească cu oamenii pentru că nu a ştiut la ce oră este organizat, acum a găsit o altă scuză.

Este supărat că organizatorii acţiunii de protest, reprezentanţii Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr”, au refuzat să vină la Guvern pentru a-i înmîna revendicările protestatarilor. Şi asta pentru că membrii platformei l-au chemat pe şeful guvernului în faţa Bibliotecii Naţionale, astfel ca întrevederea să fie una transparentă, în prezenţa presei.

„Atunci am văzut că multe dintre aceste revendicări sînt lista priorităţilor mele. Am zis că sînt gata să ne întîlnim. Le-am făcut şi o invitaţie. Au acceptat, dar au propus un alt loc. Au zis să vin ca ei să-mi dea revendicările ca eu să le transmit lui Filat şi Plahotniuc. La care eu am zis că nu sînt curier. Am făcut şi o propunere către unul dintre organizatori să lucreze umăr la umăr cu noi”, a spus astăzi premierul.

„Acum, duminică, nu are sens să mă mai duc atît timp cît ei nu vor să comunice cu mine”, a adăugat Chiril Gaburici.

Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr” organizează un nou protest antiguvernare pe 7 iunie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, începînd cu ora 12:00.

Oamenii sînt chemaţi să protesteze faţă de clanurile oligarhice de la guvernare, precum şi faţă de imitarea investigaţiei furtului din sistemul bancar.

Solidari cu acţiunile Platformei DA s-au anunţat şi alte structuri ale societăţii civile, foşti angajaţi ai Ministerului de Interne, ai Serviciului Informaţii şi Securitate, Procuraturii Generale, Armatei Naţionale, ai Centrului Naţional Anticorupţie, dar şi participanţi ai războiului pentru independenţa ţării.

Precizăm că la ultimul protest organizat de Platforma „Demnitate şi Adevăr” au ieşit în stradă în jur de 50 de mii de oameni, iar acţiunea a avut mai multe ecouri peste hotare, fiind mediatizată de principalele publicaţii internaţionale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?